в-к Лечител
в-к Лечител
 

Как да укрепим здравето си през есента?

Брой: 45, 10 ноември 2011 - ДИАБЕТЪТ

     Ако първите симптоми на есента вече са факт, не бива да изпадате в депресия, по-добре е да използвате времето, за да въведете ред в душевното си състояние и да укрепите своя имунитет преди настъпването на по-студените месеци. 
     Та нали есента - това е чудесно време, време на богата реколта и витаминно изобилие, време на ярки багри, приятни промени, радостни спомени за лятото и прекрасни планове за бъдещето! 
     Нали за доброто самочувствие е нужно съвсем не толкова много: движение, пълноценно хранене, добро настроение! 

     Никакви диети 
     Най-добрата диета за есента - това е липсата на каквато и да било диета. Непрекъснато имате усещането, че сте гладни в мрачната дъждовна есен? Това е напълно нормално, доколкото нарастващия апетит по това време на годината не е нищо друго, освен естествена потребност на организма. 
     Много полезна през есента е животинската храна. Тя е богата на белтъчини, витамини, мастни киселини и важни елементи - цинк и желязо. Рибата и месото са много важни за здравето през есента, тъй като те помагат да се укрепи имунната система, увеличават работоспособността и придават чувство на бодрост. Недостигът на такава храна води до анемия, сънливост и обща умора на организма, което се отразява негативно на имунитета. Временното вегетарианство е полезно, но есента не е най-подходящия сезон за „изгонване” на месото от трапезата. 

     Алтернатива на сладкишите 
     Ако настроението ви е помрачено от края на лятото и усещането за настъпващата есен, не се отказвайте категорично от сладките удоволствия. Понякога през есента те са особено необходими за добрата работоспособност и прекрасното настроение. Поглезете се с парче от любимия си шоколад, ако искате да прогоните надалеч есенната тъга. 
     В случай, че спазвате диета, много полезни са печените ябълки. Това е много вкусен десерт, богат на витамини и калий, който е прекрасна алтернатива на твърде калоричния кекс или тортата. (Бел. ред. Много полезен диетичен десерт са и здравословните бисквити и вафли „Гуйон без захар.)

     Пълния текст четете в новия брой 45 на в. "Лечител".



Брой: 45, 10 ноември 2011
 
 
Продукти
 
Бодифлекс Комби
 
Витамар Джуниър
 
Биомега - 7 екстракт от облепиха
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД