Начална страница

четвъртък, 30 септември 2010 г.

Есенни багри




Есента може да бъде мъглива, дъждовна, студена и мрачна. Но също разноцветна, красива и топла.

С букет есенни листа можем да видим и поканим в дома си най-прелестния образ на този многолик сезон.

Октомври е месецът, през който е възможно да си набавим истинска пъстроцветна колекция. Сред най-подходящите за есенни декорации, са листата на черешата, обагрящи се в червено, наситените червено-кадифени нюанси на къпината, алените багри на канадския дъб. Отлични представители на жълто - кафявата гама са букът, дъбът, липата, тополата, брезата.

По-сръчните могат да опитат да направят рози от есенни листа. В този случай обаче листата се ползват още “пресни”, а изсушаването става след оформянето на цветовете.

Каквото и да изберем, есенните багри ще внесат красота и вдъхновение в дома ни. Той ще грее топъл и усмихнат, независимо колко мрачно и студено ще е вън.

Есента е сезон, в който всичко увяхва, вали, окапват листата на дърветата… Но, това няма да звучи да звучи толкова печално, ако добавите малко фантазия и есенен колорит в дома си.

Добавете колкото се може повече наситени есенни цветове: оранжев, жълт, червен, златен, зелен.

Не е задължително да пребоядисвате стените или да сменяте мебелите, достатъчно е само да наметнете дивана или фотьойла с оранжево-жълто одеяло и да добавите още няколко дреболии в интериора.

Лесно може да се преобрази интериора и с декоративни възглавници, върху които са бродирани есенни листа.

Есента е времето на едрите ярки цветя: гергини, хризантеми, гладиоли.Също така може да се направи очарователна проста композиция, като в стъклена ваза се сипят пожълтели листа, сухи цветя, кестени и други природни материали.

Не е сложно да се направи есенен венец от паднали листа, клони, да се украси с малки тикви или кратунки, есенни или сухи цветя, ябълки или круши, кестени, жълъди, лешници, слънчогледи, ленти.

Особен символ на есента е тиквата. Тиквата идеално се комбинира с оранжеви съдове, сламки. Експозицията на колекция от малки декоративни изсушени тикви ще внесе в дома ви неповторима уютна селска атмосфера.


Ефектна есенна украса
Сезонната декорация е чудесен повод да освежите дома си

Френският философ и писател Албер Камю е казал, че “есента е втора пролет, където всяко листо е цвете”. Красива мисъл, която с малко усилия и много желание може да претворите в своя дом. В следващите редове ви предлагаме няколко идеи за есенна декорация на вашия дом:

Тиквите са най-популярният елемент в есенната украса на дома. Лесно можете да подредите различни по размер оранжеви красавици по перваза на прозореца или из стаите, за да създадете типичната атмосфера.

Сухите цветя са прекрасни за есенна аранжировка. Изберете такива в цветовете на есента - златно, жълто, оранжево, кафяво и т.н. Можете да ги поставите в стъклени вази или в обикновени плетени кошници, както и да окичете с тях венец от лоза за входната врата. Можете да добавите стръкове от храсти малина, боровинка, шипки.

Ароматните свещи доставят еднаква наслада за очите и за носа. Със скъсяването на деня, запалените свещи в дневната, спалнята и банята ще вкарат драматизъм и чар. Изберете аромати на индийско орехче, канела, тиква. Свещите са идеалната украса и за масата за хранене.

Заменете покривките, калъфите за столове, подложките за хранене и кърпите в кухнята с такива с есенен дизайн.

Използвайте декоративни фигурки, типични за есента и празника на Вси светии - черни котки, вещици, духчета. Те ще внесат очарование и настроение във всяка една стая.

Есента се свързва със събирането на реколтата и с изобилието. На масата задължително трябва да фигурира купа със сочни сезонни плодове.

За повече настроение разхвърляйте по скриновете и масичките за кафе жълъди, кестени, шишарки.
Източник: zadoma.com

Как да направим Роза от есенни листа?

http://www.momentofpeace.net/2007/how_to_make_rose
http://www.momentofpeace.net/2008/rozi_esenni_lista
http://www.esen.vlez.bg/?showpage=64016



Ето един много интересен начин да декорираме дома си, а именно с рози, направени от есенни листа. Уникално и много красиво!

Красиви есенни венци
http://www.esen.vlez.bg/?showpage=64015

Поканете есента у дома!
http://www.esen.vlez.bg/?showpage=64039

12 страхотни идеи за есенна декорация с тикви
http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/997.html

Красиви есенни венци

С идването на есента вие можете да декорирате дома си с помоща на следите идеи и съвети за есенни венци.
Винена идея

Обикновеният венец за врата, може да добие съвършено ново излъчване с помощта на ... коркови тапи и изсъхнали цветя и листа. Използвайте горещ силикон за по-бързо и лесно свързване. Накрая украсете със златиста лента. Ако пък мъжа ви се възпротиви, кажете му че ви трябва около 50 тапи от вино и ще го спечелите за каузата.

Есенна феерия

Този венец може да се изгради върху плосък картон с помощта на лепило. Наслагвайте слоевете отзад напред, като започнете с най-външния слой изкустени (или изсъшени) листа

Вечнозелена слава

Купете си някой от наличните на пазара вечнозелени венци и го превърнете в произведение на изкуството с малко допълнителни украси. Вплетете в едно сухи листа, сушени плодове, шишарки и сухи цветя и с помощта на тънка тел ги оплетете във венеца, като скриете телта сред плетеницата.

Свежи плодове

Независимо дали ще предпочете свежи плодове (които обаче се развалят с времето) или изкуствени такива, ще внесете толкова много цветове във венеца, че вашето творение определено ще привлича погледите на съседите и гостите ви.

Букет листа

Отделните снопчета есенни листа могат много лесно да бъдат вплетени във венес. Добавете няколко изкуствени слънчогледа за подсилване на ефекта.

Венец от сухи цветя и лозови клонки

Три отделни букета от хортензии, треви, сухи плодове и цветове се прикрепят с тел или горещ силикон към венец от лозови съчки.

Плодова гирлянда

Създайте натурален вид на вашия дом с тази гирлянда от плодове и зеленина. Това тип венец може да се направи както от естествени, така и от изкуствени клонки и плодове. Изкуственият вариант е по-лесен за направа и издържа повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете Вашето мнение? Благодаря Ви!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...